www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Aпр 24, 2024 2:06 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2




Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 30, 2010 7:20 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
Прво треба да отстои еден ден во фрижидерот намачкана со малку маслинов зејтин, лимонов сок, сол, црвен пипер, и вегета.. После се вади, се мести во плехче намачкано со зејтин и тоа со грбот легната во плехчето.Една глава кромид на ситно врз отворената штука ,пола глава ситно исечкан лук и половина снопче магданоз и десетина кругчиња топено пушено сирење(може и биено-Беровско 8-) Треба да изгледа вака ;)
[ img ]
После се покрива со тенко исечена сланинка ;)
[ img ]
И после тоа се посипува одгоре со преостанатиот дел од лукот,кромидот и магданозот, плус излупен и насечен на кругови лимон,па да се добие нешто вакво :D
[ img ]
Следи бапкање во фурната на 190 степени на 25 минути, додека лимонот не започне да добива бледо кафеава боја:
[ img ]
Одгоре не е на одмет да се стават и лентички кашкавал :mrgreen: , кој милува може и некои мирудијки или оригано да си стави плус ,па уште 5 минути во фурната :arrow:
[ img ]
За на крај Бон апети :mrgreen:


Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 31, 2010 6:15 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONЧет Oкт 28, 2010 4:38 pm
МислењаCOLON25
kaj e glavnoto heheeh samo tava kaj e pienjeto pozdrav i dobra gozba


Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 31, 2010 6:29 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
acemaksim НапишиCOLON
kaj e glavnoto heheeh samo tava kaj e pienjeto pozdrav i dobra gozba
Во комора 8-) нормално.Не смее џабе да стои надвор, :mrgreen: губи од вкусот :mrgreen:


Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 01, 2010 9:22 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Оф, оф, чекај да се забришам


Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maј 21, 2011 10:38 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON
Оф, оф, чекај да се забришам
Нешто ме фаќа мерак за тавата.... :lol: :lol: :lol:
п.с.Нема ли на форумот гурмани,со добри рецепти за риба :?: :?:


Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maј 22, 2011 10:34 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
mmmmmmm
Bravo kolega ati si bil odlicen gotvac !
Bas ke go probam ovoj recept!


Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 22, 2011 12:58 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 11, 2011 7:31 pm
МислењаCOLON1221
ЛокацијаCOLONСкопје- Кисела Вода
Полиз рецептов ти е пробана работа! значи за вкусови не се дискутира, меѓутоа според мене ова ми делуе на сопствен изум.Бидејки малку се разбирам во гастрономија и имам прочитано доста околу храната и нејзиното припремање, овде имаш три непотребни состојки што во ниеден случај не се комбинираат со риба. Сланина, сирење, и кашкавал! Се останато е за поздрав! ти фали само морков...... :lol: Значи реков за вкусови не се дискутира а ако тебе ти е вкусно нека е наздравје брат ,....би го пробал и јас :D

_________________
Ако не замириса на риба ке замириса на кобасица


Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 23, 2011 2:53 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Maј 18, 2011 11:08 pm
МислењаCOLON181
ЛокацијаCOLONСкопје
Сланина и кашкавал се става за да се убие мирисот на штуката !

_________________
Eee Бах, Бах.. еден ебах и тај умре..


Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2011 2:02 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 11, 2011 7:31 pm
МислењаCOLON1221
ЛокацијаCOLONСкопје- Кисела Вода
Crucial НапишиCOLON
Сланина и кашкавал се става за да се убие мирисот на штуката !
ОК ја зборам од општо кулинарско правило дека риба не се меша со месо и млечни производи, А тоа дека се ставало да го убие мирисот на штуката не сум знаел!

_________________
Ако не замириса на риба ке замириса на кобасица


Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2011 2:17 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Maј 18, 2011 11:08 pm
МислењаCOLON181
ЛокацијаCOLONСкопје
Де бе па ти.. не ме тепај :lol: :lol:

_________________
Eee Бах, Бах.. еден ебах и тај умре..


Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2


Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости


Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

cron
POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum