www.ribar.com.mk http://www.ribar.com.mk/forum/ |
|
Чаден КЛЕНКО :) http://www.ribar.com.mk/forum/viewtopic.php?f=56&t=4139 |
Страна 1 oд 2 |
АвторCOLON | Lepi [Саб Ное 09, 2013 2:04 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Чаден КЛЕНКО :) |
... па пошто имав неколку парчиња од порано, се решив сабајлево да си чадам охридски Кленко Пошто мојот метод е не подолго чадење од 80 минути за оваа големина на риби, све се одви брзо и ефикасно Со ова ојт најубо Пивце, па макар и Скопско |
АвторCOLON | Krki [Саб Ное 09, 2013 2:59 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Чаден КЛЕНКО :) |
Taman jas imam na skara losos i grav ama ova mi dojde kako 5+... |
АвторCOLON | okiribar [Нед Ное 10, 2013 12:42 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Чаден КЛЕНКО :) |
Бато ..КЛЕНОТ ..е убав ама ..ПАПУЧИТЕ ..ти се поубави |
АвторCOLON | Zoki rib.prikazni [Нед Ное 10, 2013 1:09 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Чаден КЛЕНКО :) |
pravi kuvarski... |
АвторCOLON | Lepi [Нед Ное 10, 2013 5:07 am ] | |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Чаден КЛЕНКО :) | |
Бато ..КЛЕНОТ ..е убав ама ..ПАПУЧИТЕ ..ти се поубави
супер приметено
|
АвторCOLON | Bobi_Brada [Нед Ное 10, 2013 1:59 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Чаден КЛЕНКО :) |
Лепи убаво, ама со слики ништо не правиме. Кога веке ни правиш лиги кажи како ја приготвуваш. Колку сол за солење и колку трае солењето. Какви дрва и температура. . . . Ова е сепак РИБОЛОВНА КУЈНА |
АвторCOLON | Lepi [Нед Ное 10, 2013 2:15 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Чаден КЛЕНКО :) |
... од прилика спомнав како јас ја спремам рибата кај темата Чадена риба viewtopic.php?p=163996#p163996 За чадење најдобро кажуваат дека била пилевина од Бука, па после одтанати врсти на дрво меѓу кои и дабовото. Јас ја чадев со пилевина од Даб Ги посолив исто како и риба шо се солит за пржење и една вечер ги остајв да примет. Пред чадење е најдобро доколку имат влажност рибата со хартија да се избришит, без страв од тоа дека ќе му се одземит солта Ги чадев 70 минути и 10 минути ги остајв затворени со остатокот од топлината и чадот. После тоа се оставаат да се оладат неколку саати и кожата се препорачуват да не се конзумират и од кога ќе се оладит рибата многу лесно се вајѓат. Вкусот е незаменлив, и внимавајте на една работа: не заборавајте го пивото |
АвторCOLON | Lepi [Нед Ное 10, 2013 2:30 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Чаден КЛЕНКО :) |
... една важна работа кога се користит главата од Клен Познатото „петличе“ позади забите на горниот дел, обавезно да го тргате, пошто тоа горчит и има непријатен мисрис, посебно кога се прави Чорба |
АвторCOLON | laguna644 [Пет Ное 22, 2013 11:26 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Чаден КЛЕНКО :) |
Posle redovnoto gledanje na sliki i podgoltnuvanje denes konecno SE OMRSIV so caden klen ALA LEPI Vkusot e nezamenliv a majstorot.........KARAPANDZA mozit voda da ti nosit |
АвторCOLON | spiro_jas [Саб Ное 23, 2013 1:05 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Чаден КЛЕНКО :) |
А да ви текнеше во едно целофанче да завиткавте малку од чаденото- колку за машко |
Страна 1 oд 2 | Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |