www.ribar.com.mk
http://www.ribar.com.mk/forum/

Чаден КЛЕНКО :)
http://www.ribar.com.mk/forum/viewtopic.php?f=56&t=4139
Страна 12

АвторCOLON  Lepi [Саб Ное 09, 2013 2:04 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Чаден КЛЕНКО :)

... па пошто имав неколку парчиња од порано, се решив сабајлево да си чадам охридски Кленко :D Пошто мојот метод е не подолго чадење од 80 минути за оваа големина на риби, све се одви брзо и ефикасно :mrgreen:

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Со ова ојт најубо Пивце, па макар и Скопско :mrgreen: ;)

АвторCOLON  Krki [Саб Ное 09, 2013 2:59 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Чаден КЛЕНКО :)

Taman jas imam na skara losos i grav ama ova mi dojde kako 5+...

АвторCOLON  okiribar [Нед Ное 10, 2013 12:42 am ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Чаден КЛЕНКО :)

Бато ..КЛЕНОТ ..е убав ама ..ПАПУЧИТЕ ..ти се поубави 8-) 8-) 8-)

АвторCOLON  Zoki rib.prikazni [Нед Ное 10, 2013 1:09 am ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Чаден КЛЕНКО :)

pravi kuvarski...

АвторCOLON  Lepi [Нед Ное 10, 2013 5:07 am ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Чаден КЛЕНКО :)

okiribar НапишиCOLON
Бато ..КЛЕНОТ ..е убав ама ..ПАПУЧИТЕ ..ти се поубави 8-) 8-) 8-)
:lol: :lol: :lol: супер приметено :thumbs_up: :D

АвторCOLON  Bobi_Brada [Нед Ное 10, 2013 1:59 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Чаден КЛЕНКО :)

Лепи убаво, ама со слики ништо не правиме.

Кога веке ни правиш лиги кажи како ја приготвуваш.
Колку сол за солење и колку трае солењето. Какви
дрва и температура. . . .

Ова е сепак РИБОЛОВНА КУЈНА :secret:

АвторCOLON  Lepi [Нед Ное 10, 2013 2:15 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Чаден КЛЕНКО :)

... од прилика спомнав како јас ја спремам рибата кај темата Чадена риба :) viewtopic.php?p=163996#p163996

За чадење најдобро кажуваат дека била пилевина од Бука, па после одтанати врсти на дрво меѓу кои и дабовото. Јас ја чадев со пилевина од Даб ;) Ги посолив исто како и риба шо се солит за пржење и една вечер ги остајв да примет. Пред чадење е најдобро доколку имат влажност рибата со хартија да се избришит, без страв од тоа дека ќе му се одземит солта ;)
Ги чадев 70 минути и 10 минути ги остајв затворени со остатокот од топлината и чадот. После тоа се оставаат да се оладат неколку саати и кожата се препорачуват да не се конзумират и од кога ќе се оладит рибата многу лесно се вајѓат. Вкусот е незаменлив, и внимавајте на една работа: не заборавајте го пивото :lol:

АвторCOLON  Lepi [Нед Ное 10, 2013 2:30 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Чаден КЛЕНКО :)

... една важна работа кога се користит главата од Клен :!: Познатото „петличе“ позади забите на горниот дел, обавезно да го тргате, пошто тоа горчит и има непријатен мисрис, посебно кога се прави Чорба ;)

[ img ]

АвторCOLON  laguna644 [Пет Ное 22, 2013 11:26 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Чаден КЛЕНКО :)

Posle redovnoto gledanje na sliki i podgoltnuvanje denes konecno SE OMRSIV :D so caden klen ALA LEPI :D
Vkusot e nezamenliv a majstorot.........KARAPANDZA mozit voda da ti nosit :NotWorthy: :NotWorthy:

АвторCOLON  spiro_jas [Саб Ное 23, 2013 1:05 am ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Чаден КЛЕНКО :)

А да ви текнеше во едно целофанче да завиткавте малку од чаденото- колку за машко :D

Страна 12 Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/