www.ribar.com.mk
http://www.ribar.com.mk/forum/

Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРОМИД
http://www.ribar.com.mk/forum/viewtopic.php?f=56&t=4165
Страна 23

АвторCOLON  Илчо [Пет Ное 15, 2013 12:03 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРО

Ne se gleda ova na gladen stomak :D Bravo :~~ :lepi:

АвторCOLON  SantaFe [Пет Ное 15, 2013 2:26 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРО

Филип НапишиCOLON
Убав рецепт :lepi: , ама многу чудни ова кленовиве мали :D
Штета што немам слики од кога се фатени од двата помали ( едниот 630гр. другиот 560гр. мерени на вага после враќањето од риболов), најголемиот го има во сликите со кленови од 2013.
Стварно на слика делуваат плоснати како караси, поима немам зошто...
За тоа дали фаќаме кленови на Козјак, Ице-Мамба ќе го прашате ;)

АвторCOLON  kire [Пет Ное 15, 2013 5:36 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРО

Кленови не се, или караш или крапчиња ;)

АвторCOLON  SantaFe [Пет Ное 15, 2013 5:48 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРО

Ајдееее.... Абре и за тоа што го јадам ли треба да не верувате или да мислите дека сум ве излажал ?!?! Срамота... :hit_head: :head_bang:
Крапчиња толкави никогаш не сум зел, кој ме знае може да потврди, а за карасите применувам третман кој го научив од чичко Столе, прво го акнувам од земја па после го враќам назад - караси дома не носам !!!
Во последниве 5-6 одења на Козјак освен клен и една пастрмка во почетокот на Септември друго немам земено, а риба во замрзнувач не чувам... Е сега вие како сакате...

АвторCOLON  Swordfish [Пет Ное 15, 2013 6:09 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРО

Kolega,
Dali se karasi, dali se klenovi ako saka i albino somovi neka se ama receptov ti e strava i uzas .... me vrati povekje od 45 godini nazad vo vremeto koga ziveev vo Prilep i koga baba mi mi go pravese istovo jadenje koga ke donesese tatko mi sveza riba od Crna reka...
Uste ednas ti zablagodaruvam od moe ime za postiranjeto na ovoj recept i zacuvuvanjeto na nekoi tradicionalni jadenja bez razlika na koj nacin se dojdeni vo nasata zemja ... Se nadevam deka mozebi eden den ke imame sansa da sedneme zaedno na masa i da go probame ova jadenje....
Pozdrav do tebe i Bistro

АвторCOLON  Stole [Пет Ное 15, 2013 7:01 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРО

Ајдееее,
Море народе, SantaFe постираше СЛИКИ И ОБЈАСНУВАЊЕ на рецепт за припремање риба. Мислам дека не беше наградно прашање да се погоди која и колкава риба е употребена. Убаво е напишано: употребен е КЛЕН. А на кого како му личи негова работа.
SantaFe, рецептот ти е супер за гурмани. За жал јас не спаѓам во таа категорија...традиционалист..пржена и печена...без анекси (термин од твоја бранша).

АвторCOLON  SantaFe [Пет Ное 15, 2013 7:04 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРО

Благодарам друже за убавите зборови, самата идеа ми беше да го прикажам овој традиционален рецепт кој во Прилеп е во изумирање, а заслужува да го знаат и готват и идни генерации.
Воопшто не ми беше намерата да полемизирам со некого дали се крапчиња, караси или кленови, ама за жал кај нас не го ценат трудот што си се мачел два саати да составиш нешто, намалувај слики, зголемувај, пиши-бриши :crazy: , него поинтересно им е да ти кажат што си јадел :roll:

Кога ќе имаш прилика да дојдиш во Прилеп, вратата кај мене е отворена, впрочем за сите е така, 100 пати и јавно и по приватни пораки сум поканил еден куп луѓе, со некој сум се запознал со некој сеуште не, придобивките од ваквите типови на социјални поврзувања како што се форумиве е тоа, ќе сретнеш убави луѓе со кои ќе продолжиш да комуницираш, секое ново пријателство за мене е многу значајно. Поздрав :shake_hand:

П.С.
Повеќе не коментирам што риби се, на вас оставам да размислите дали имам причина некого да го лажам за таква банална работа. Да имав кетеринг служба па да ви го продавав јадењево ајде да сфатам да се сомневате дека сум ве излажал и сум ви увалил караси наместо кленови, ама вака !?!?! Ако сметате дека се сунчици така и нека биде...
Поздрав до сите, бистро и чесно ! :lepi:

АвторCOLON  Lepi [Пет Ное 15, 2013 7:05 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРО

Swordfish НапишиCOLON
Kolega,
Dali se karasi, dali se klenovi ako saka i albino somovi neka se ama receptov ti e strava i uzas
:thumbs_up:

Абе само се договараме за рибарење ваму и таму, ама не е лошо и да се договориме за едно предновогодишно дружење :D Али не да седниме и да нарачеме, туку ние да сме спремачите на храната, и секој да донесит пијачка :mrgreen:

АвторCOLON  SantaFe [Пет Ное 15, 2013 7:08 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРО

Stole НапишиCOLON
Ајдееее,
Море народе, SantaFe постираше СЛИКИ И ОБЈАСНУВАЊЕ на рецепт за припремање риба. Мислам дека не беше наградно прашање да се погоди која и колкава риба е употребена. Убаво е напишано: употребен е КЛЕН. А на кого како му личи негова работа.
SantaFe, рецептот ти е супер за гурмани. За жал јас не спаѓам во таа категорија...традиционалист..пржена и печена...без анекси (термин од твоја бранша).
За традиционалист како тебе имам едно традиционално Македонско црвено - вранец, хамбург и пловдина, берба 2013. Иднава недела ти носам литар за дегустација, имам секако работа на ФОН :shake_hand:

АвторCOLON  kire [Саб Ное 16, 2013 8:39 am ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Риба со кромид,суво грозје и суви сливи-РИБА НА БЛАГ КРО

Stole НапишиCOLON
Ајдееее,
Море народе, SantaFe постираше СЛИКИ И ОБЈАСНУВАЊЕ на рецепт за припремање риба. Мислам дека не беше наградно прашање да се погоди која и колкава риба е употребена. Убаво е напишано: употребен е КЛЕН. А на кого како му личи негова работа.
SantaFe, рецептот ти е супер за гурмани. За жал јас не спаѓам во таа категорија...традиционалист..пржена и печена...без анекси (термин од твоја бранша).
Убаво дедо Столе,мислам дека дека доволно си обелен во главата и досега научи како изгледа клен.Точно е на кого како му личи негова работа само утре некој ќе стави пастрмчиња на кромид и ќе ни рече еве правев попадики ;)
Инаку за рецептот секоја чест,вкусно изгледа :NotWorthy:

Страна 23 Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/