www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Maј 04, 2024 5:55 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2




Испрати нова тема Одговори на тема  [� теми ]  Оди на страна «123
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 13, 2014 10:20 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
a zosto da konzerviras pcenka,, za kade ti e

_________________
http://www.carpologija.com/


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 13, 2014 10:39 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
ico baits НапишиCOLON
a zosto da konzerviras pcenka,, za kade ti e
Келтан ми извадил пост пред 3год.Тогаш сакав да ја чувам некако но да не биде замрзната бидејки немаше место во фрижидер.Сега е друго,колку ми треба си ја киснам,после ја варам,средувам со хемија ако треба и така за секој риболов посебно :)

_________________
When you walk through a storm hold your head up high.....and don't be afraid of the dark.... at the end of the storm Is a golden sky....

Alliance Carp Team


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 13, 2014 10:59 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
ico baits НапишиCOLON
a zosto da konzerviras pcenka,, za kade ti e
Јас си конзервирав повеќе тегли со вкусови, за да имам спремно кога еднаш годишно ќе отидам на некое езерце со другари полу-рибари да ловиме и да се дружиме. Малтретирање ми е пред секој таков риболов да спремам :)

_________________
Животот е досадното време помеѓу два риболовни излета...


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 13, 2014 1:10 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Dimitar НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
Dimitar НапишиCOLON
јас ја киснам 2-3 дена зависи од времето ако е ладно и подолго време ја киснам.После ја варам додека не распукне,и ставам течен засладувач и ја замрзнувам.Пред три дена ставив да кисне во пластично шише од 10л. пченка со луто чили,ама нема да ја варам ке ја чувам така до есен,па ке видиме што ке биде.
I sto bidna , skisna li na kraj :D
Не да скисна,не ни ловев со неа после,толку смрдеше што ја фрлив со се туба.Дури имаше црна боја добиено..
A ja zatvoril li tubata ubavo da ne vleguva vozduh .Mozebi zatoa ti pocrnela , oksidirala do kraj .. . ? Imam momentalno edno malo sise taka ostaveno eve povejce od dva meseci se storija .. . Samo od vreme na vreme olabavam kapaceto da izgubi pritisokot /se naduva jako sisenceto ,posle desetina dena / vnatre i zasega ne e loso toa sto gledam i mirisam :D

_________________
[ img ]
Како лови Келтан крапови ? Оди до реката и вика: ‘‘Ти , ти, и ти – надвор !‘‘.


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 13, 2014 1:31 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Па слично и јас првев мислам дека некое време беше со подотоврено капаче,па после го затворив убаво и отиде у к**ц :mrgreen:

_________________
When you walk through a storm hold your head up high.....and don't be afraid of the dark.... at the end of the storm Is a golden sky....

Alliance Carp Team


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 13, 2014 3:23 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Свари ја со сол наместо со шекер !


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 13, 2014 3:26 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Ја варам само со сода бикарбона,сол или шекер не ставам за време на варење,туку после варење ставам едра сол.Шекер не ставам.

_________________
When you walk through a storm hold your head up high.....and don't be afraid of the dark.... at the end of the storm Is a golden sky....

Alliance Carp Team


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 13, 2014 3:29 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Содата само го забрзува отварањето на зрното, ништо повеке!
Примерно кога прихрануваш со шекерац а тој да не вкисне , пред натпревар стави во него топла солена вода !


Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 25, 2015 8:29 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Poznata firma i kako oni go pravat toa...


_________________
Rodjen da peca,Nateran da radi


Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [� теми ]  Оди на страна «123

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2


Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 2 and 0 гости


Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum