РЕПОРТАЖИ

ПОВЕЌЕ ВО ОВАА КАТЕГОРИЈА
Државна мушичарска лига на Македонија 2019, 3 и 4 коло

Државна мушичарска лига на Македонија 2019, 3 и 4 коло

20 Мај 2019

На 04.05.2019, на реката Треска кај Скопје се одржаа 3-то и 4-то коло од Државната мушичарска лига на Македонија за 2019 година.Домаќин на натпреварот беше Рибар 2011, концесионерот на Вардар 3 - Скопски каде што припаѓа и реката Треска.Тре...

Урбано мушичарење на Крива река

Урбано мушичарење на Крива река

22 Април 2019

Во саботата, на покана на концесионерот Мрена од Крива Паланка, отидов на риболов на Крива река. Ги викнав со мене Пепи и Зоки, малку да ја прочешламе реката во делот кој тече низ градот и каде што има трајна забрана и никој нема ловено од...

Порибување на Вардар и Лепенец со бела риба, март 2019

Порибување на Вардар и Лепенец со бела риба, март 2019

21 Март 2019

Вчера, поради чистење на езерцата во градски парк, направивме акција за спасување на рибата и порибување со истата на реките Вардар и Лепенец. Вкупно порибивме со речиси 2 (два) тона крап, клен, бојник, костреж, црвеноперка, караш, бодорка,...

Мушичарска репортажа 1/2019 - Отворање на сезона на Радика

Мушичарска репортажа 1/2019 - Отворање на сезона на Радика

04 Февруари 2019

Во петокот беше прв дозволен ден за риболов на пастрмка, како кај нас на Треска, така и на Радика. Тие што беа во петокот на Радика поминале тапа, па повеќето што требаше да одат денес се откажаа, не јадело.Јас и Цакуле решивме сепак да оти...

Spinning fishing на Атлантски Океан, Африка

Spinning fishing на Атлантски Океан, Африка

23 Јануари 2019

Локација, Африка, остров Биоко, во близина на Екваторот. По некоја случајност, се наоѓам тука, на ова место, со прекрасна природа, тропски остров опкружен со грандиозниот Атлантски океан.Риболовот тука е примитивен, локалното население лови...

ИНФОРМАЦИИ

ПОВЕЌЕ ВО ОВАА КАТЕГОРИЈА
Забрана за време на мрест на пастрмката

Забрана за време на мрест на пастрмката

27 Септември 2019

Почитувани колеги, Ве известуваме дека од денес на сила е забрана за риболов на пастрмка на Вардар 3 - Скопски. Забраната ќе трае до 31.01.2020 година.На реката Треска има целосна забрана поради мрест на пастрмката, контролите ќе бидат заче...

Државна дозвола за рекреативен риболов за 2019

Државна дозвола за рекреативен риболов за 2019

14 Јануари 2019

Почитувани колеги риболовци, Започнати се процедури и може да се аплицира и за годишната државна дозвола. Цената е 7.000 денари и важи на сите риболовни ревири и рекреативни зони (реки и езера) каде што е доделена концесија. Ако некој сака...

Легитимација за рекреативен риболов за 2019

Легитимација за рекреативен риболов за 2019

08 Јануари 2019

И во 2019 година, сајтот http://www.ribar.com.mk и здружението РИБАР 2011 бесплатно им помагаат на риболовците што побрзо да извадат легитимација, или маркица за 2019 година, за оние кои веќе поседуваат легитимација. Легитимацијат...

ЦЕНИ И ПУНКТОВИ ЗА ДОЗВОЛИ ЗА 2019 ГОДИНА

ЦЕНИ И ПУНКТОВИ ЗА ДОЗВОЛИ ЗА 2019 ГОДИНА

08 Јануари 2019

ЦЕНИ НА ДОЗВОЛИ ЗА 2019 ГОДИНА 1. РЕВИР ВАРДАР 3 – СКОПСКИ: (ВАРДАР ОД РАДУША ДО СОСТАВ СО ПЧИЊА, ТРЕСКА ОД МАТКА ДО СОСТАВ СО ВАРДАР, ЛЕПЕНЕЦ ОД ГРАНИЦА ДО СОСТАВ СО ВАРДАР, КАДИНА РЕКА, МАРКОВА РЕКА) - ГОДИШНА: 1800 ДЕНАРИ - ПЕТНАЕС...

Забрана за време на мрест на пастрмката

Забрана за време на мрест на пастрмката

01 Октомври 2018

Почитувани колеги, Ве известуваме дека од денес на сила е забрана за риболов на пастрмка на Вардар 3 - Скопски. Забраната ќе трае до 31.01.2019 година.На реката Треска има целосна забрана поради мрест на пастрмката, контролите ќе бидат заче...

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo  spin fly     Untitled    pastrmka  bistroinspekcija