Крапска дружба Паљурци 2018

Крапска дружба Паљурци 2018

Седејќи дома, а ме јаде црвот за риболов ама за пусто нигде нема консеции. Викам пак ке треба да се иде надвор од државата поради не азурност на институциите и немање консеција на повеќето води кај нас. Ми доаѓа една идеја да се направи една дружба на езеро Паљурци. Набрзина се договорив со Митко да ја пренесе идејата во неговото здружение. Наидовме на позитивно мислење кај двете здруженија и решивме да направиме една заедничка дружба Рибар 2011 и Костреш.
Полека почнавме со подготовки и јас отидов до кај нив на една вечер да го опипам теренот колку екипи би не собрало и да утанчиме детали. Заедно гледајки го теренот со Џони, Митко и Духот констатиравме дека езерото е подготвено на не повеке од 18 позиции. Го договоривме и останатиот дел и јас ја преземав обврската да ја објавам дружбата и бидам у контакт со екипите, а они теренски да го бележат и средат теренот.
На самото пријавување се пријавија повеке од 25 екипи од кој искочивме во пресрет на 24 екипи од причина дека ова беше дружба. Да беше вистински напревар ќе немаше повеке од 16 екипи, ама затоа напоменувам бидејки ова е дружба затоа се реши да се оди со 24 екипи. Боксовите беа долги 8 метра и одалечени 20 метра. Се извинувам уште еднаш ако некој боксови малце се вкрстуваа, се обидовме да делуваме колку што можевме да бидат добри за сите. Доколку некој има критики слободно нека пише. Само уште еднаш ќе напоменам дека ова беше дружба и дека веселењето и риболовот не идат баш заедно.

Така да дојде и денот 26-28.10.2018 се собравме сите си извлековме позиции некоја добра, некоја лоша, имаше и фаворитски па така дружбата започна како и што ја посакуваме.

Со шетање од бокс до бокс, со убави луге и уште поубави муабети едино што мене ми фалеше беше малце поголема активност на рибата барем за овие три дена , тек се активира во неделата кога дувна северот, може си има удел и самата галама на обала и од ракетите, секој си кроеше своја тактика како ке работи. Сакам да напоменам дека иако ми е една од омилените дициплини за крап ловењето зиг риг, јас лично не пробав ама имаше екипи кој пробаа иако крај на октомври нека им е алал. Јас слушав муабети каде сега зиг, па ова е дива вода и јас не се согласувам ама за ваков риболов и на ваква вода треба да имаш муда да го испробаш. Можеби со повеке дружби и ќе докаже некој дека и на ова езеро таа тактика работи.

За крај ќе оставам сликите да кажат сами за себе и уште еднаш ке се заблагодарам на сите присутни на дружбата, на моето здружение Рибар 2011 и довербата што ми ја пружија истата да ја потегнам и организираме , на колегите околу организацијата кој не можам без нив, и на домакините кои пружија и повеке од максимумот Костреш Богданци.
Благодарам до Акваспорт и Рибоцентар за симболичните награди и до гостилница Foodservice за прекрасните сендвичи.
Освоени места
1 Виница елит 10,390
2 4-ри крапџии мк 9,5
3 Миа екофиш 9,530
По боксови вака беше уловот
1. без улов
2 . 2,475
3 . 6,085
4. 3,440
5. без улов
6. 1,080
7. без улов
8, без улов
9. 4,200
10. 9,595
11 . без улов
12. 3,450
13. без улов
14. 9,250
15. 7,240
16. 10,390
17. 1,170
18. 1,310
19. без улов
20, 3,135
21. без улов
22. 9,530
23. без улов
24. 4,790
Вкупно 115 кг и најголема риба 4,605

Прегледано 3079 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo          spin fly          pastrmka          bistroinspekcija