Забрани за риболов
zabrani
Концесионери
KONCESIONERI

Постави прашање

Коментари
Последни коментари:
fisherman67 во четврток 14 август 2014, 16:10: aman veke, ostarevme bukvalno cekajki ja ovaa voda...
www.ribar.com.mk во среда 13 август 2014, 09:59: Нема концесија и забранет е...
www.ribar.com.mk во среда 13 август 2014, 09:58: Бадар...
Mitko во среда 13 август 2014, 08:34: Koja e cenata na PVA tunelot?...
fisher во понеделник 11 август 2014, 07:54: Zdravo..Pod koj riboloven revir spadja Katlanovo ,...
fisherman67 во четврток 07 август 2014, 14:31: knezevo ima li koncesioner, so se slucuva so ova e...
berovo во вторник 05 август 2014, 14:57: hahaa...
okiribar во четврток 31 јули 2014, 09:29: Go cenam i tvoeto mislenje .
Pozdrav ...

sssss во среда 30 јули 2014, 20:37: ne mi se dopajga tvojata izrabotka ...
Petrakki во вторник 29 јули 2014, 06:50: Сите што сакаат да научат н...

Известување за риболов со блинкер

pastrmka2012

 

 Известување

 Концесионерот за рекреативен риболов Пастрмка 2012 ДООЕЛ Охрид Ве известува дека од месец Април започнува ловот со блинкер на влечење од пловен објект за Охридска пастрмка и Охридска белвица.

Блинкерот на влечење се дозволува од месец Април до месец Ноември, од 1(први) до 15(петнаести) во месецот, во ден недела и во државни празници.

Новина за оваа година е тоа што цената на дозволата за блинкер на влечење е намалена од досегашната цена од 800 денари на 600 денари.


Читај 0 коментари... >>

Повеќе...

 

Нов светски рекорд - жена улови Туна тешка 411 килограми

Една жена рибар улови туна со чија тежина се постави нов светски рекорд.

1ribatuna


Читај 0 коментари... >>

Повеќе...

 

Најава за порибувања во 2014

logoribarКако што ветивме, секоја година здружението РИБАР со дел од средствата кои ги собира порибува низ водите во Македонија. Оваа година, земени се во предвид и дел од мислењата на имателите на државни дозволи кои изминатата година риболовците ги извадиле преку РИБАР 2011.

Па така, оваа година порибувањето ќе го започнеме со следните ревири:

1. Река Пчиња - концесионер Пчиња Куманово - 10.000 денари
2. Река Брегалница - концесионер Брегалница 2011, Штип - 10.000 денари
3. Река Треска, ревир Треска 3 - реката во моментов е без концесија, 10.000 денари
4. Стрежево - концесионер ЈП Стрежево, Битола, 10.000 денари
5. Мавровица - концесионер Мрена Св.Николе, 10.000 денари
6. Река Струмица - концесионер ЗСР Елен, Струмица,  - 10.000 денари
7. Трсино - концесионер Крап Виница - 10.000 денари

Нека е Бистро и За многу години  :fishing:


Читај 4 коментари... >>

Повеќе...

 

Помор на риби во реката Кумановка

Како што пренесува Сител

Помор на риби во реката Кумановка регистрирале денеска рибочуварите и членовите на Здружението на спортско риболовниот- рекреативен клуб „Пчиња“.

Како што соопшти претседателот на здружението, Бранислав Димовски, станува збор за поголема количина на риба, претежно автохтона пастрмка.

- Поморот е забележан на потегот од т.н Режановски Мост, надолу по течението до мостот во близина на автопатот во населбата Бедиње. Според кажувањата на месното население во реката била забележана бела течност, вели Димовски.

Рибочуварите успеале да земат примероци од угинатата риба, како и примероци од вода.

Според сознанијата на членовите на здружението


Читај 1 коментари... >>

Повеќе...

 

ЗИМСКА РИБОЛОВНА ЛИГА 2013 – 2014

Во организација на Здружението на риболовци спортски клуб Св. Стефан од Охрид, зимава на каналот Студенчишта во Охрид се одржаа натпревари во спотрски риболов, „Зимска риболовна лига 2013-2014“ во дисциплината „пливка“.

Зимската лига се одржа во траење од три кола, почнуваќи од 14.12.2013 год. Натпреварите се одржаа во три категории, Кадети: деца до 14 годишна возраст, Јуниори: деца од 15 до 19 годишна возраст и Сениори: повозрасни од 20 години.

001


Читај 0 коментари... >>

Повеќе...

 

Излет на Црн Дрим

Риболовен ревир Црн Дрим 1 - одличен ревир за риболов на бојник.

Уживајте во видеото

 

 


Читај 2 коментари... >>
 

Бистро Битола

Ви ја претставуваме

Риболовна продавница - БИСТРО од Битола

Bistro - logo 

Продавница за Риболовна опрема во која можат да се најдат производи од повеке брендови и производители. Дистрибутер и дилер за Македонија нa брендовите кои ги нудат

 http://vodomar.rs/index.php?route=common/home 

logo travar 2

-  http://www.lavmd.co.rs/                              

lav md logo


Читај 0 коментари... >>

Повеќе...

 
forum

 

MKD-RIBAR

Fisherman handmade wobbler katalog copy

Биди дел од Рибар
Рандом рибарка