Затворање на сезона на Треска

Затворање на сезона на Треска

Во саботата (пред забрана) бевме со Давор до Треска да се излуфитраме. Стигнавме рано сабајле, реката беше мала и како и секогаш бистра, активноста не беше којзнае колкава, се на се извадивме 7-8 пастрмчиња (сите беа вратени назад). Ловевме на потегот од брана до Мечкина дупка, најчесто ударите беа на блинкер (сребрен со црвени точки), а од воблери јадеше на ујки, робинсон и рапала (скоро сите зеленкасти шари). Како и да е, помина уште една сезона на Треска, да се надеваме дека реката ќе биде чувана од концесионерот и од нас рибарие (совесните) и ќе биде уште поатрактивна после мрестот. За крај некоја фотка.
Бистро

Прегледано 2796 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo          spin fly          pastrmka          bistroinspekcija