Второ порибување на Лепенец со бела риба

Второ порибување на Лепенец со бела риба

Во петокот (02.11) додека една група порибуваше со пастрмка, друга група со наши активисти отидоа на езерцето да ја извадат и преостанатата риба. Се извади целата риба од езерцето, искрено не изненади количината која останала вчера, а од таму отидовме на Лепенец, каде што се најдовме со групата од Lepenecki ribarski muabeti и го порибивме Лепенец со приближно 300 (триста) килограми риба која се состоеше од бојник, клен, попадика, костреж и по некое крапче.
Благодарност до нашите активисти кои овозможија Лепенец да се пориби со речиси 400-тини килограми бела риба во само два дена.
Рибар 2011 ќе продолжи и во иднина со слични акции за збогатување на нашиот ревир со риба.
Бистро и чесно на вода!

Прегледано 5605 пати

ПРИЈАТЕЛИ

Bistro logo          spin fly          pastrmka          bistroinspekcija